Zoekmachinegigant Google heeft met haar meeste recente Android update voor de Nexus 4 de mogelijkheid om gebruik te maken van 4G uitgeschakeld. Softwarematig ondersteunt de Nexus 4 de snelle standaard 4G niet, terwijl het toestel wel over de hardware beschikt. Desondanks hebben hackers deze functionaliteit enige tijd geleden al weten te activeren maar met de laatste Android update schijnt dit dus niet meer te werken.

Verder geeft Google aan dat haar nieuwste Android versie de prestaties en stabiliteit verbeteren. De update die nu voor de Nexus 4 is verschenen was enkele dagen geleden al beschikbaar voor de Galaxy Nexus en de Nexus 7.
Gebruikers die de update willen installeren kunnen deze via OTA binnen halen. OTA staat voor ‘over-the-air’ en is toegankelijk via het menu van het toestel. Ook is het mogelijk om de images online te downloaden en vervolgens te installeren.

Google heeft verder niet veel details bekend gemaakt over de update. De laatste versie van Android, die dus publiekelijk is gemaakt onder de naam Android 4.2.2. zorgt ervoor dat audiostreams via Bluetooth niet meer stotteren. Naast de nieuwe interface van de voicedialer zou ook de accuduur bij het gebruik van 3G verbeterd moeten zijn.
Het is de vraag of de Nexus 4 de concurrentie met andere toestellen aan kan. Zo heeft Sony onlangs de nieuwe Xperia Z uitgebracht, HTC de ONE en naar verwachting brengt Samsung binnenkort de Galaxy S4 op de markt. Deze toestellen hebben allemaal ondersteuning voor 4G, iets wat bij de Nexus 4 nu dus niet meer mogelijk is.

 

Tags: ,