Blijkbaar is een prototype van de LG Nexus 4 omstreeks september achtergelaten in een bar in San Fransisco. Althans zo schrijft Wired. Volgens Wired heeft James Barton, een barman bij 500 Club in San Fransisco, in september een onbekende smartphone gevonden in de bar waar hij werkzaam is. Het toestel was niet voorzien van een sim-kaart maar bevatte wel het Google logo op de achterkant samen met een sticker waarop stond “not for sale”.

Een vriend van Barton dacht het toestel te herkennen als Google’s nieuwste Nexus toestel en besloot daarop Google te contacteren. Blijkbaar heeft Google serieuze bedreigingen geuit waarin het duidelijk maakte dat het in het bezit hebben van het toestel strafbaar zou zijn. De Global Investigations & Intelligence manager bij Google, Brian Katz, was belast met de taak om het toestel terug te krijgen.

Uiteindelijk heeft Google het toestel op 20 september weer in haar bezit weten te krijgen Toch is het toestel daarna meerdere malen gelekt op het internet. Katz heeft James Barton een gratis toestel aangeboden met als voorwaarde dat hij met geen woord over het incident zou reppen. Wired heeft de beschikking over het hele verloop van het voorval, dit kun je lezen door hier te klikken.

 

Tags: , , , ,