Volgens een bericht van de Franse krant Le Figaro dat gisteren verscheen wordt 29 oktober de Nexus aangekondigd door LG & Google. We hebben we de afgelopen dagen al diverse geruchten voorbij zien komen maar nu lijkt de release van de LG Nexus steeds definitiever te worden.

Nexus 4

Als we de Franse krant moeten geloven krijgt de telefoon toch de naam Nexus4. Na de aankondiging op 29 oktober zou het toestel bij aanvang van december in de winkels in Frankrijk moeten liggen. Over een exacte releasedatum voor andere landen waaronder Nederland wordt helaas nog niet gesproken.

LG Nexus

Specificaties

De Nexus krijgt de beschikking over een HD-display en draait op een Qualcomm Snapdragon S4 Pro-chip. De telefoon is voorzien van  NFC en kan zelfs draadloos opgeladen worden.

Android 4.2

Zoals al eerder aangegeven gingen HTC en Samsung LG al voor met het produceren van een Nexus telefoon. De gemeenschappelijke factor van al deze Nexus toestellen is dat ze draaien op een stock versie van Android, zonder aanpassingen van de fabrikant zoals we dat wel vaker zien bij andere toestellen van HTC en Samsung. Denk hierbij aan HTC Sense en TouchWiz van Samsung. De verwachting is dat de LG Nexus zal draaien op Android 4.2.

 

Tags: , , , , , ,