Geruchten doen de ronde dat LG volgend jaar haar eerste Nexus telefoon uit gaat brengen. Op het bekende XDA-Developers forum heeft een gebruiker onlangs een serie foto’s gepost die sterk doen denken aan een variant van de Optimus G. Ondanks dat het toestel sterke gelijkenissen vertoont met de Optimus G zijn er ook diverse zaken die opvallen en daardoor anders doen vermoeden.

Full JellyBean on Mako

Het toestel lijkt niet op het internationale of AT&T model van de Optimus G en heeft als model nummer “Full JellyBean on Mako”. Rekening houdend met het feit dat Google de gewoonte er op nahoudt haar Android toestellen te vernoemen naar vissen kunnen we er eigenlijk wel vanuit gaan dat het hier om een Nexus toestel gaat in plaats van een Optimus.

Het feit dat het toestel een stock versie van Android 4.1.2. draait doet de vermoedens nog meer bevestigen. Deze versie van Android Jelly Bean is namelijk officieel nog niet gereleased. Het toestel kan niet overweg met 4G LTE, de opvolger van het 3G communicatieprotocol. Het 3G communicatieprotocol wordt weliswaar op dit moment nog het meest gebruikt maar diverse Nederlandse providers zijn bezig met de uitrol van de zogenaamde 4G netwerken. De  verwachting is echter dat de overgang naar 4G nog een behoorlijke tijd op zich laat wachten.

Diverse signalen wijzen op een aankondiging eind oktober van dit jaar. We hoeven dus niet lang te wachten voordat we zeker weten of LG deel gaat nemen aan het prestigieuze Nexus programma van Google.

LG Nexus?

Wat denk jij? Gaat LG na Samsung en HTC ook een Nexus toestel uitbrengen?

Bron: Engadget

 

Tags: , , , , , , , , ,